Get-VDportgroup : The term 'Get-VDportgroup' is not recognized as the name of a cmdlet, function, sc

Teradata Database on VMWare
Teradata Employee

Get-VDportgroup : The term 'Get-VDportgroup' is not recognized as the name of a cmdlet, function, sc

Posting this on behaf of a customer trying to deploy Community Edition TVME 15.10

 

Template name: Teradata_Database_15.10.02_SLES11_SP3_on_VMware_20160818125811.ova 2

 

***********************************************************************************************
*
* 11/17/2016 11:32:44 AM - Pre-Validate virtual switch public
*
***********************************************************************************************
Get-VDportgroup : The term 'Get-VDportgroup' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or
operable program. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try
again.

 

At D:\eVM\Teradata_Deployer_CE_02.00.01.05\tdc.prevalidation.ps1:1483 char:27
+ if (@(Get-VDportgroup).Name -contains $mppCommon.$column)
+ ~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (Get-VDportgroup:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Find the ( public) network ( VM Network ) in the ESXi host ( 192.168.2.16 )
Nic ( vmnic0) connected to network ( VM Network ) is Up.

All hosts requested are available for ( public) network attachment.

1 REPLY
Teradata Employee

Re: Get-VDportgroup : The term 'Get-VDportgroup' is not recognized as the name of a cmdlet, function

I just discovered that the customer launched the image to VSphere and not to VCenter. I suspect that is likely what caused the error.